2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Puikūs filmukai subalansuoti pradedantiems, bet tiks ir pažengusiems (nuorodos)

Kažkaip per fotografavimus, esu kelis kartus bandžiusi fotografuoti lašiukus, bet nepavyko tuo kart nieko... nutariau užpildyti šią "išsilavinimo" spragą :D ir beieškodama info, kaip geriausia tai daryti, youtube (aukso kasykla) radau puikių filmukų neilgų, kur parodyta kaip fotografuoti įvairius objektus, tame tarpe ir lašiukus :) kas gausis man - dar pažiūrėsim, bet dalinuosi nuorodomis:

kaip fotografuoti krentančius lašiukus

kaip fotografuoti dūmus
kaip fotografuoti iš butelio tekantį skystį

na o kai supratot apie ką nuorodos, lįskit į šį to vaikinuko lobyną ir ieškokit ko jums reik ar ko širdis geidžia :) daug patarimų ir darbui su PS ir įvairiais foto rakandais.

P.S. pavyzdžiuose rodoma per atstumą valdoma blykstė tikrai nėra jau taip būtina (aš, aišku, turiu ją :D). puikiai tiks pradžiai ir stalinė lempa ar net žibintuvėlis. Būkit išradingi ;) sėkmės

1 komentaras:

Ieva rašė...

išbandžiau šiuos patarimus, pastebėjimai:
1) nelįskit prie WB nustatymų dėl mėlynumo išgavimo... vis tiek jei fotografuoji RAW, galima balansą vėliau nureguliuot. labai sudėtingi ir negražūs šėšėliai/šviesos plėmai gaunasi pareguliavus WB jau fotografavimo metu...
o jei ir ne raw fotografuojat, po to filtrus spalvotus užmesti galima su PS - vaizdas daug geresnis.

2) lašai turi būt nedideli, kuo mažesni, tad skylutę duriant nepersistenkit. dideli - pakelia daug vandens, bet neatsidalina tas gražus lašiukas... tada nebent kelti aukštyn vandenį lašantį, kad iš aukščiau kristų.

3) daug vandens vonelėj irgi slopina "šuolį". bet numažinti irgi negerai, nes tada matosi dugnas ir vaizdas ne toks estetiškas.

čia turbūt pagrindiniai pastebėjimai....
sėkmės