2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Photoshop pamoka. Paprasčiausias būdas sumažinti nuotrauką internetui.

Dauguma pradedančiųjų fotografuoti jau pačioje pradžioje susiduria su problema, kad didelės, nesumažintos nuotraukos internete arba nepriimamos, arba išdarko bendrą forumų vaizdą, yra ilgai įkeliamos, o internete vis tiek atrodo neryškios, palyginus su tuo, kas buvo kompiuterio ekrane. Tada pasidomėję sužino, kad nuotraukas internetui būtina mažinti ir "šarpinti" (t.y. ryškinti objektų ribas naudojant Sharp filtrus vaizdų redaktoriuose). Tai pakankamai sudėtinga pradžioje: vieni nuotraukas peršarpina (persistengia su filtrais taip, kad net aureolė užsideda apie objektą), kiti nepakankamai paryškina. Be to "šarpinimo" intensyvumas priklauso iki kokio dydžio mažinama nuotrauka, vieną kartą užteks vienų nustatymų, kitą kartą jie bus nepakankamai arba per stiprūs.
Mes šiandien papasakosim apie paprastą pradedantiesiems būdą, kuris yra pakankamai efektyvus, neatima daug laiko ir nereikalauja didelių mokėjimų.

1. Atsidarome norimą nuotrauką su Photoshop programa. Einame Image>Image size...

2. Atsidaro toks Image size langas. Viršuje yra nurodytas dabartinis mūsų nuotraukos dydis. Dažniausia, mažindami internetui paredaguojame, kad ilgiausia kraštinė būtų 600-800 pikselių.

3. Apatinėje eilutėje nepamirštame pasirinkti "Bicubic Sharper (best for reduction)". Ir spaudžiame OK.

4.Mūsų gautas rezultatas, išdidinus iki 100 proc.

O dabar svarbiausias punktas!!!  
Darote ne Save, o Save As ir išsaugote nuotrauką nauju pavadinimu pvz. orchid7web.jpg arba kokiu tik norit kitu. Nes paspausdami Save jūs išsaugosite sumažintą variantą prarasdami originalaus dydžio nuotrauką, o tai nepageidautina ir tikrai nenudžiugins, jei vėliau, tą pačią nuotrauką, sugalvosite pasikabinti ant sienos atsispaudę dideliu formatu.
Ir nešdami daryti nuotraukas į fotolaboratoriją, neneškite sumažintų variantų, nes didinat mažas nuotraukas kokybė vėl lygiai taip pat prastės.

P.S. tai tikrai ne vienintelis būdas sumažinti nuotrauką internetui. Yra daug kitų. Čia apžvelgėme vieną iš jų. Jei jūs naudojatės kitu, tai tikrai nereiškia, kad darote kažką neteisingai.

Komentarų nėra: